There was an error in this gadget

Monday, June 13, 2011

final dan terakhir@)---'--

Cerciter Af

Lagu firework dijadikan sebagai lagu pembukaan untuk konsert final af yg ke-9.
Kemudian diikuti dengan nyanyian daripada pengacara2 af  iaitu paknil, ac mizal, sarimah.. Jimmy Sahnley pun ada jugak...
Kemudian diperkenalkan pula juri2 yang mulut laser tapi hati baik...iaitu ogy ahmad daud, hattan & ramli ms...

kenangan terimbas kembali apabila vince af1 & zahid af2 membuat persembahan di atas pentas mendendangkan lagu bunyi gitar & cek mek molek....:-)...

Plot penting dalam perenggan ini adalah nyanyian drp Lena yang bertajuk Dunia & Azri dgn tajuk lagu niskala.....

Kita di gamit kenangan lagi apabila mawi af3 muncul dengan nur el ain.......

eh..eh...menjadi plak lawak pak nil n sarimah ni tentang si bulu mata lebat ek.....of coz pasal shahir..heheh....
Plot penting di perenggan ni plak dgn isi fina menyanyi lagu menangis lagi....ada moon2 lagi....hahahah..pak nil pak nil...leh plak buat lawak pasal bulan time2 ni...huhuhu...HAZAMA muncul dengan membawa pukau di atas pentas....Fullammakkk...lentik giler pempuan yg bawak briefcase tu...sape ek?.....ek eleh..skalinyer lisa surihani la.....eheh.,...abg yush tak marah ker lentik2 gitu lish?....hehhe

 macih....hahah..klako giler hazama..dah kuar maklang,pak lang & tok lang...mmg kawtim la...hahah

iklan seketika.....duit afundi minggu ke7 telah didermakan kpd mangsa tanah runtuh di ulu langat...

kiki ba.....nera membawa hatimu milikku....mmg ohsem....

nyanyian beramai2 oleh pelajar2 af9 yg dah terkeluar....alamak...ape la afif masuk awal sgt...belum lagi la fif....tp best lagu tu.....pelajar perempuan plak mengembalikan semula kenangan amelina dangdut dgn lagu ah rindu lagi....

nak komen sikit : pa system mmg tak best la...nape gitu ek?...habis la crew pa system...time postmortem mesti kena kaw2 la ni...sabaq no....

Halllaaammmaakk...sape terbang tu?....fuyoo...mamat korea la....erul bawa legasi cleopatra di atas pentas akhir af 9....ohsem boy...

Kenangan di terbitkan semula apabila faizal af4 membawakan lagu pelangi petang (eh..eh...ape sal plik bebenor aku dgr dia ni nyanyi)@----'--syok sendiri ker?...huhuhu hafiz af7 bawak lagu i believe i can fly...mmg best la....

:-(...sedihnya bila jimmy shanley kata...bila tgk bangunan istana kehakiman dpn tu..dia teringt kat tuuttt... sabo la jimmy yer.....

Babak kedua.....

isi penting disini adalah nyanyian Lena  bertajuk sisa kisah kita.......hahahah(jap nak bagitau...perut nak pecah sbb gelak kat pemain piano tu)...dahsyatnyer....wow....dh bangun dah plak....eh eh...tendang kerusi lak.....erm...sape la tu ek?....caya la shaheizy sam.....mmg menjadi la cik bunga tgk....heheh....tp mcm pakai pijama jer....(tu pak nil yg kata)...mmg besh la...isi kedua plak naynyian drp azri yg bertajuk ku tak biasa....laaaa...main piano lagi.....sape la plak ni yer....Ramli ms memberi kritikan hebat & amat dahsyat bila azri duduk & berdiri di atas piano tu.....katanya tak brapa bagus la...musician pun tak pernah buat mcm tu....nak wat mcm mana..bukan azri yg nk wat kot kan...bukan slh azri.... La...abg la rupanya...huhuhu...siap p bg penyapu lagi...lepas ni p sapu sampah plak ker?...ishk22.....cian abg la tu....


pemecah tradisi pula di atas pentas...mila af5 menyampaikan lagu pudar....manakala stacy menyampaikan lagu makhluk Tuhan Paling seksi....class gitu....

tanpa membuang masa lagi....fina pula membuat persembahan kedua dengan lagu 1 harapan.... Paklang kawtim plak bawak lagu single dia....tajuknya cinta teragung...hahaha..kena kata dgn hattan pak...jgn sampai super poyo....sabo jer ler.....


Tak sabar plak nak tengok sape yg menang.....erm....hazama ker?...fina ker?....azri ker?...lena ker?....ish....tak sabornyer....

tak ketinggalan nyanyian terhebat drp pengetua AF9... kumpulan searh pun buat persembahan jugak sebelum keputusan diumumkan...

iklan--iklan....ler..leh plak promote astro byond kat cni...ni konsert la ane.....hari tu abg nara dh promote dh kat beautifulanara ler....

search mmg power la......

jeng jeng jeng...talian undian telah ditutp pada jam 11.30mlm....



Klimaks ceritera ini....

juara af9 :hazama paklang kawtim...
naib juara : lena buleh ba kalau ko (cik bunga ingat fina naib juara ...upppsss)....
ke3 : fina sassu....
ke4 :azri yg cumel...heheheh...


cik bunga nak ucapkan tahniah kepada semua finalist.....tahniah juga untuk HAZAMA yang dah jadi juara untuk af yg terakhir ni..penantian 5 tahun akhirnya menemui kejayaan jua.....TAHNIAH...



(sepatutnya cerite ni cik bunga update mlm tadi...tapi ntah nape lak yg jadi....ape yg cikbunga tulis..tak leh post plak...memandangkan dh lewat mlm...mata pun dh ngntuk...cikbunga terus tido jer.....sebab tu la lambat jer entry ni masuk....sakit hati pun ada jugak mlm tadi coz tak leh post)...



bung@ngkasa_konserto*terakhir*af













No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...